
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek

Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo krušne drobtine, grobo nasekljane marelice, cimetov sladkor, na kocke narezano maslo in pomarančno lupino.
Jabolka operemo in jim odstranimo peščišča. V lupino po sredini jabolka naredimo zarezo, da lupina med peko ne poči.
Napolnimo jih z mareličnim nadevom in drugega ob drugem položimo v pekač za peko. Pomarančni sok zmešamo z 1,5 dl vode in ga polijemo okoli jabolk. Pečemo 40 do 50 minut, da jabolka lepo porjavijo in se zmehčajo, vendar ohranijo obliko. Postrežemo jih s sokom od pečenja in jajčno kremo ali kepico vaniljevega sladoleda.
Nasvet
Cimetov sladkor naredimo tako, da 100 g rjavega sladkorja zmešamo z žličko cimeta. Lahko pa v sladkor damo tudi nekaj celih cimetovih palčk in pustimo stati 3 mesece, preden sladkor uporabimo.