Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Če bi jo radi shranili za dlje časa, jo vložimo v kozarce s kisovo raztopino. Cele pečene paprike lahko tudi nadevamo, recimo z mešanico kajmaka, skute in pršuta in tako dobimo odličen hladen prigrizek. In nasvet: ko lupimo paprike za nadevanje, pazimo, da ostanejo popolnoma cele, ne smemo jih prebosti, sicer bo iz njih stekel nadev.
Papriko lahko spečemo v pečici pri najvišji temperaturi (ne vključimo funkcije za žar), z ročnim gorilnikom ali neposredno na plinskem gorilniku ali na rešetkah žara. Papriko pečemo tako dolgo, da koža zogleni in postane mehurjasta. Med peko jo obračamo, da je enakomerno ožgana.

Ko je paprika popolnoma črna, jo položimo v posodo in pokrijemo, najbolje s prosojno kuhinjsko folijo, da nastane kondenzat, ki povzroči, da se koža loči od mesa paprike.
Pikantna morska nabodala bodo popestrila vsak piknik
Vražja nabodala s kozicami in papriko

Po nekaj minutah papriko zlahka olupimo. To lahko storimo kar z rokami ali pa si pomagamo z nožem.

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Če želimo papriko nadevati, ji odstranimo le pecelj in semena, sicer pa jo še filiramo. To storimo tako, da jo po dolgem prerežemo, jo razpremo in obrežemo semena in žile. Vsako polovico nato še enkrat po dolgem razpolovimo.

Za vas smo naredili izbor najboljših receptov s papriko tako ali drugače:
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se