
Poletna hladna bezgova juha s penino
Poletna hladna bezgova juha s penino

Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras
Postopek
Krompir, beluše in por očistimo in narežemo, v loncu na maslu vse prepražimo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 20 minut.
Posebej zmešamo sladko smetano in bezgovo cvetje, prelijemo k drugim sestavinam in na hitro prevremo. Juho dobro zmešamo z mešalnikom, po potrebi popramo in solimo. Nato kremno juho ohladimo, hladni dodamo kislo smetano ter prilijemo penino.