
Poletna hladna bezgova juha s penino
Poletna hladna bezgova juha s penino

Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras
Postopek
Krompir, beluše in por očistimo in narežemo, v loncu na maslu vse prepražimo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 20 minut.
Posebej zmešamo sladko smetano in bezgovo cvetje, prelijemo k drugim sestavinam in na hitro prevremo. Juho dobro zmešamo z mešalnikom, po potrebi popramo in solimo. Nato kremno juho ohladimo, hladni dodamo kislo smetano ter prilijemo penino.