
Poletna hladna bezgova juha s penino
Poletna hladna bezgova juha s penino

Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras
Postopek
Krompir, beluše in por očistimo in narežemo, v loncu na maslu vse prepražimo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 20 minut.
Posebej zmešamo sladko smetano in bezgovo cvetje, prelijemo k drugim sestavinam in na hitro prevremo. Juho dobro zmešamo z mešalnikom, po potrebi popramo in solimo. Nato kremno juho ohladimo, hladni dodamo kislo smetano ter prilijemo penino.