
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.

Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na koščke. V veliki posodi vrele vode skupaj kuhamo sladki krompir in zeleno približno 20 minut, da se zmehčata.
Medtem položimo piščančje prsi na papir za peko ali folijo. Vsakemu kosu dodamo dve vejici pehtrana, ga pokapamo z dvema žlicama belega vina in posipamo s sveže mletim črnim poprom. Na vsak kos položimo majhen košček masla, nato zvijemo papir, da so kosi zaprti, jih položimo na pekač in damo v pečico.
Piščančje prsi pečemo 25 minut ali dokler iz njih, ko jih prebodemo z leseno palčko, ne priteče prozorna tekočina. Ko sta krompir in zelena kuhana, ju odcedimo in pretlačimo skupaj s sveže mletim poprom. Če je pire presuh, mu dodamo še malo mleka.
Vsak kos piščanca položimo na pire, ga prelijemo s sokovi, ki se naberejo pri peki, in postrežemo z zelenjavo.