
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor
Postopek
Najprej pripravimo smetanovo remulado. Jajce v trdo skuhamo, ga oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Kislo smetano gladko zmešamo s pinjencem in gorčico. Kislo kumarico in jajce narežemo na drobne kocke, kapre grobo narežemo. Vse sestavine damo v smetanovo zmes, začinimo s soljo, mletim čilijem in kristalnim sladkorjem, začinimo po okusu in postavimo na hladno.
Piščančje prsi operemo in osušimo, prečno narežemo na tri do štiri rezine ter solimo in popramo.
V posodi gladko zmešamo obe jajci, moko in gorčico; vse skupaj začinimo z limonovim sokom in lupinico, soljo, poprom, drobno nasekljanimi zelišči ter muškatnim oreškom. Drobtine damo v globok krožnik. Meso povaljamo v zeliščni panadi in drobtinah.
V ponvi segrejemo zadostno količino olja in kose mesa cvremo na obeh straneh 4 do 5 minut do zlatorjave barve; poberemo iz maščobe in dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Ocvrto piščančje meso serviramo na krožnike ter ponudimo s smetanovo remulado in poljubno dušeno zelenjavo.