
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara

Sestavine
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- 2 stroka česna
- šopek koriandra (ali peteršilja)
- sok 1 limete
- sol
- poper
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- 2 stroka česna
- šopek koriandra (ali peteršilja)
- sok 1 limete
- sol
- poper
Postopek
Paradižnik, čebulo in koriander (ali peteršilj) nasekljamo. Česen stremo, čili pa odcedimo in nasekljamo. Vse sestavine zmešamo v srednje veliki skledi in jih začinimo. Solato postavimo v hladilnik, da nekaj časa počiva. (Lahko jo pripravimo že en dan prej.) Približno 20 minut pred postrežbo solato vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo.