Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 3 žlice domačega pesta (glej spodaj)
  • 80 g maskarponeja
  • 4 žlice olja
  • 100 g drobtin, narejenih iz en dan starega kruha
  • 180 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • pest pinjol
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 3 žlice domačega pesta (glej spodaj)
  • 80 g maskarponeja
  • 4 žlice olja
  • 100 g drobtin, narejenih iz en dan starega kruha
  • 180 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • pest pinjol
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim koničastim nožem zarežemo žep v vsak kos piščančjih prsi. Maskarpone zmešamo s pestom in z njim previdno napolnimo žepke. Maso pri odprtini zgladimo, da preprečimo uhajanje.

2

Z žlico olja premažemo meso in ga začinimo s soljo in poprom. Drobtine naredimo tako, da v sekljalniku zdrobimo sredico belega kruha. Damo jih na krožnik in začinimo. Piščančje prsi položimo na krožnik in jih vsenaokrog obložimo z drobtinami. Pekač narahlo premažemo z oljem. Vejice paradižnika prerežemo tako, da po dva ali trije paradižniki ostanejo skupaj. Prsi položimo v pekač, dodamo paradižnik in vse pokapljamo s preostalim oljem. Pečemo 20 do 25 minut, da se piščanec obarva zlato in je tudi v notranjosti pečen. Potresemo jih s pinjolami in pečemo še 2 minuti. Preden jed postrežemo, jo okrasimo s svežimi lističi bazilike.

Domači pesto

V sekljalniku sesekljamo veliko pest listov bazilike (približno 40 g), 30 g praženih pinjol, 30 g drobno naribanega parmezana, 1 strt strok česna in 3 žlice oljčnega olja. V hladilniku lahko pesto hranimo dan ali dva, če ga pokrijemo z oljem pa 3 do 4 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.