
Piščanec s kaprami in krompirjem
Kapre in olive bodo popestrile klasično kombinacijo
Piščanec s kaprami in krompirjem
Kapre in olive bodo popestrile klasično kombinacijo

Sestavine
- 250 g drobnega krompirja
- 4 piščančja stegna brez kože in kosti
- 2 žlici moke
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici kaper
- 65 g zelenih oliv, nadevanih s papriko
- lupinica in sok ½ limone
- pest grobo nasekljanega peteršilja
- sol
Preberite tudi

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"

Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

4 znamenja, ki so v zvezi najbolj ljubosumna
Astrologija nam lahko razkrije marsikaj o naših lastnostih, vključno z našim vedenjem v razmerjih. To so najbolj ljubosumna znamenja. Ste to že izkusili?
Sestavine
- 250 g drobnega krompirja
- 4 piščančja stegna brez kože in kosti
- 2 žlici moke
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici kaper
- 65 g zelenih oliv, nadevanih s papriko
- lupinica in sok ½ limone
- pest grobo nasekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Krompir olupimo, razpolovimo in ga v osoljenem kropu kuhamo 8 do 10 minut, da je mehak, nato ga odcedimo.
Piščančja stegna razpolovimo in solimo. Moko zmešamo z origanom in v njej povaljamo piščanca. V kozici na visoki temperaturi segrejemo olje in na njem pražimo odcejene in osušene kapre približno 2 minuti, da postanejo hrustljave. S penovko jih poberemo iz kozice in prihranimo.
Temperaturo malo zmanjšamo, v kozico dodamo piščanca in pečemo približno 10 minut, da se zlato rjavo obarva. Dodamo odcejen krompir in olive. Pražimo še 10 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen in malce ožgan. Na jed stisnemo limonov sok, posujemo s kaprami, peteršiljem in limonovo lupinico ter postrežemo. Zraven se prileže zelena solata.
Nasvet
Če imamo mladi krompir, ga ne lupimo.