
Naravni zrezki
Naravni zrezki

Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 180 g)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre moke
- 2 žlici maščobe za peko
- 30 g masla
- pribl. 2 dl juhe

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 180 g)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre moke
- 2 žlici maščobe za peko
- 30 g masla
- pribl. 2 dl juhe
Postopek
Zrezke zložimo na delovno površino, jih pokrijemo s prozorno folijo in rahlo potolčemo na debelino 6 mm. Na obeh straneh jih solimo. Nepotolčeno stran zrezkov pomokamo (položimo jih na moko, narahlo pritisnemo in otresemo).
V plitvi ponvi segrejemo maščobo. Zrezke položimo z nepomokano stranjo na maščobo in zlato rumeno popečemo (moka bi zadržala sokove v zrezkih). Nato jih obrnemo in na drugi strani prav tako zlato popečemo. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani, da ostanejo mehki in sočni.
Zrezke poberemo iz ponve. Sokove od pečenja zalijemo z juho in malo povremo ter vmešamo kosmiče masla (če je ponev dovolj velika, zrezki lahko ostanejo v ponvi). Omaka ne sme premočno vreti. Zrezke postrežemo z omako in poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.