
Naravni zrezki
Naravni zrezki

Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 180 g)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre moke
- 2 žlici maščobe za peko
- 30 g masla
- pribl. 2 dl juhe

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 180 g)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre moke
- 2 žlici maščobe za peko
- 30 g masla
- pribl. 2 dl juhe
Postopek
Zrezke zložimo na delovno površino, jih pokrijemo s prozorno folijo in rahlo potolčemo na debelino 6 mm. Na obeh straneh jih solimo. Nepotolčeno stran zrezkov pomokamo (položimo jih na moko, narahlo pritisnemo in otresemo).
V plitvi ponvi segrejemo maščobo. Zrezke položimo z nepomokano stranjo na maščobo in zlato rumeno popečemo (moka bi zadržala sokove v zrezkih). Nato jih obrnemo in na drugi strani prav tako zlato popečemo. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani, da ostanejo mehki in sočni.
Zrezke poberemo iz ponve. Sokove od pečenja zalijemo z juho in malo povremo ter vmešamo kosmiče masla (če je ponev dovolj velika, zrezki lahko ostanejo v ponvi). Omaka ne sme premočno vreti. Zrezke postrežemo z omako in poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.