© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko

Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladko-kisla nabodala s piscancem ananasom in papriko

Sestavine

  • 450 g ananasovega kompota
  • 4 žlice paradižnikovega kečapa
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 6 piščančjih beder brez kože
  • 2 rdeča čilija
  • 1 rdeča paprika
  • 3 gnezda jajčnih rezancev
  • šopek mlade čebulice
  • sol
  • 8 paličic za ražnjiče
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 450 g ananasovega kompota
  • 4 žlice paradižnikovega kečapa
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 6 piščančjih beder brez kože
  • 2 rdeča čilija
  • 1 rdeča paprika
  • 3 gnezda jajčnih rezancev
  • šopek mlade čebulice
  • sol
  • 8 paličic za ražnjiče

Postopek

1

Ananas odcedimo, sok pa prihranimo. Če je v rezinah, ga narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Papriko, mlado čebulico in piščanca narežemo na koščke.

2

Ananasov sok zmešamo skupaj s paradižnikovim kečapom, kisom in malo soli. Polovico prihranimo za postrežbo, polovico pa zlijemo v skledo s piščancem in dodamo polovico rdečega čilija. Meso mariniramo 5 minut.

3

Na 8 paličic za ražnjiče zaporedoma nabodemo piščanca, papriko in polovico ananasovih koščkov.

4

Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Z marinado, ki nam je ostala v skledi, premažemo ražnjiče, nato jih pečemo na žaru 8 minut oziroma tako dolgo, da se meso lepo zapeče. Med pečenjem ražnjiče obračamo.

5

Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo rezance, jih odcedimo in zmešamo s preostalim ananasom, čilijem in čebulico. Jed postrežemo s polovico omake, ki smo jo prihranili. Omako postrežemo ločeno ali pa jo polijemo po ražnjičih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.