
Kaj boste skuhali danes?
Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko
Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko

Sestavine
- 450 g ananasovega kompota
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 6 piščančjih beder brez kože
- 2 rdeča čilija
- 1 rdeča paprika
- 3 gnezda jajčnih rezancev
- šopek mlade čebulice
- sol
- 8 paličic za ražnjiče

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 450 g ananasovega kompota
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 6 piščančjih beder brez kože
- 2 rdeča čilija
- 1 rdeča paprika
- 3 gnezda jajčnih rezancev
- šopek mlade čebulice
- sol
- 8 paličic za ražnjiče
Postopek
Ananas odcedimo, sok pa prihranimo. Če je v rezinah, ga narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Papriko, mlado čebulico in piščanca narežemo na koščke.
Ananasov sok zmešamo skupaj s paradižnikovim kečapom, kisom in malo soli. Polovico prihranimo za postrežbo, polovico pa zlijemo v skledo s piščancem in dodamo polovico rdečega čilija. Meso mariniramo 5 minut.
Na 8 paličic za ražnjiče zaporedoma nabodemo piščanca, papriko in polovico ananasovih koščkov.
Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Z marinado, ki nam je ostala v skledi, premažemo ražnjiče, nato jih pečemo na žaru 8 minut oziroma tako dolgo, da se meso lepo zapeče. Med pečenjem ražnjiče obračamo.
Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo rezance, jih odcedimo in zmešamo s preostalim ananasom, čilijem in čebulico. Jed postrežemo s polovico omake, ki smo jo prihranili. Omako postrežemo ločeno ali pa jo polijemo po ražnjičih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!