
Kaj boste skuhali danes?
Ajo blanco
Španska hladna česnova juha z mandlji
Ajo blanco
Španska hladna česnova juha z mandlji

Sestavine
- 200 g blanširanih mandljev
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna (ali 1 ½ za ljubitelje česna)
- 1 ½ žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička soli
- ekstra deviško oljčno olje in sveže mleti črni poper, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 200 g blanširanih mandljev
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna (ali 1 ½ za ljubitelje česna)
- 1 ½ žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička soli
- ekstra deviško oljčno olje in sveže mleti črni poper, ko postrežemo
Postopek
V samostoječem mešalniku ali s paličnim mešalnikom čim bolj gladko zmešamo vse sestavine in 5 dl vode.
Juho postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se popolnoma ohladi in se okusi razpustijo. Nato jo razdelimo na krožnike ali v skodele, pokapamo z oljčnim oljem in čez nameljemo malo popra.
Nasvet
Ajo blanco je tradicionalna hladna česnova juha iz španske pokrajine Andaluzije. Po izvoru je še starejša kot slavnejša juha gaspačo, saj jo pripravljajo že od časov Arabcev. Juha lahko vsebuje tudi sredico starega kruha, namočeno v mleko ali vodo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer