
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja

Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi
Postopek
Peso olupimo. 150 g pese do mehkega skuhamo v litru vrele vode. Kuhano v tekočini zmiksamo in uporabimo kot pesino osnovo za zalivanje rižote.
V ponvi segrejemo 5 žlic oljčnega olja in na njem pri srednji temperaturi prepražimo sesekljan por. Dodamo riž in vse skupaj med mešanjem pražimo 2 minuti, da riž postekleni. Dodamo na kocke narezano preostalo surovo peso (350 g), prilijemo zajemalko vroče pesine osnove, posolimo in mešamo, da riž tekočino povsem vpije. Nato prilijemo naslednjo zajemalko vroče osnove. Postopek ponavljamo približno 14 minut, da se riž skuha na zob. Tik pred koncem vmešamo še nariban parmezan.
Piščančje prsi solimo in jih na 2 žlicah olja popečemo v ponvi. Pečemo jih približno 15 minut, pazimo, da meso ostane sočno. Pečene fileje narežemo na rezine in postrežemo s pesino rižoto.