Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pokrovače z jurčki in kostanjem

Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!

Pokrovače z jurčki in kostanjem

Kostanj, školjke in jurčki - kombinacija, ki vas bo presenetila in navdušila!

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
kostanj jurčki školjke pokrovače pokrovače s kostanjem pokrovače z jurčki in kostanjem
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 12 velikih pokrovač
  • 85 g masla
  • 1 majhna čebula
  • 3 stroki česna
  • 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 12 celih kuhanih kostanjev
  • 8 velikih vejic timijana
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol
  • poper

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 12 velikih pokrovač
  • 85 g masla
  • 1 majhna čebula
  • 3 stroki česna
  • 8 srednje velikih jurčkov (pribl. 400 g)
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 12 celih kuhanih kostanjev
  • 8 velikih vejic timijana
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pokrovače očistimo in jim odstranimo korale. Jurčke očistimo ter ločimo bete in klobuke. Bete narežemo na kose, klobuke pa razpolovimo. Kostanj olupimo. Dve timijanovi vejici pustimo celi, šestim pazljivo osmukamo lističe. Čebulo in česen drobno sesekljamo.

2

V srednje veliki kozici segrejemo polovico masla in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen 5 minut. Čebuli primešamo jurčkove bete, povečamo temperaturo in pražimo 2 minuti, da se obarvajo. Prilijemo vino in počakamo, da povre za polovico. Dodamo cele kostanje, 2 celi vejici timijana in 4 dl vode. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 40 minut.

3

V veliki ponvi segrejemo olje. Jurčkove klobuke s spodnjo stranjo navzdol razporedimo ob robu ponve, na sredino pa zložimo pokrovače. Na visoki temperaturi pečemo 1 minuto na vsaki strani, da se zlato rjavo obarvajo. Obrnemo in pečemo še 2 minuti. Posujemo s timijanovimi lističi, po želji solimo in popramo ter odstavimo.

4

Iz kozice odstranimo timijanovi vejici, dodamo pa drugo polovico masla. Jurčkove bete naložimo v 4 globoke krožnike, na vrh pa položimo klobuke in pokrovače.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.