Kaj boste skuhali danes?
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadja je poleti na pretek, zato ni težko izbrati, katere pisane koščke boš zavil v aluminijsko folijo za svoj zavojček presenečenja.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrej na 180 °C. Sadje operi in nareži na kocke ali rezine. Pomešaj ga in razdeli na 4 dele. Aluminijasto folijo razreži na štiri kvadrate s stranico 25 cm.
Na sredino vsakega kvadrata položi sadje in ga pokapaj z medom ter nekaj kapljicami limonovega soka.
Robove aluminijaste folije zavihaj tako, da se stikajo, in jih zmečkaj, da nastane zaprt zavojček. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj postavi zavojčke s sadjem. Odraslega prosi, naj pekač prenese v pečico in ga po 10 minutah vzame ven.
Zavojčke previdno odpri, saj so zelo vroči. Sadje v njih mora biti mehko in sočno. Če ni dovolj mehko, zavojčke še za nekaj časa postavi v pečico. Zavojčke s sadjem postrezi na krožniku in dodaj stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Smrečica iz listnatega testa
Natrgana čilijeva govedina v tortiljnih skledicah
Govedina v tortiljinih skledicah za popolno zabavo po mehiško
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako za hitro in slastno kosilo