
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sadja je poleti na pretek, zato ni težko izbrati, katere pisane koščke boš zavil v aluminijsko folijo za svoj zavojček presenečenja.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrej na 180 °C. Sadje operi in nareži na kocke ali rezine. Pomešaj ga in razdeli na 4 dele. Aluminijasto folijo razreži na štiri kvadrate s stranico 25 cm.

Na sredino vsakega kvadrata položi sadje in ga pokapaj z medom ter nekaj kapljicami limonovega soka.

Robove aluminijaste folije zavihaj tako, da se stikajo, in jih zmečkaj, da nastane zaprt zavojček. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj postavi zavojčke s sadjem. Odraslega prosi, naj pekač prenese v pečico in ga po 10 minutah vzame ven.

Zavojčke previdno odpri, saj so zelo vroči. Sadje v njih mora biti mehko in sočno. Če ni dovolj mehko, zavojčke še za nekaj časa postavi v pečico. Zavojčke s sadjem postrezi na krožniku in dodaj stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
