
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom

Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu
Postopek
Zelje tanko naribamo. Marelice narežemo na trakove. Šalotko sesekljamo. Peteršilj grobo nasekljamo. Orehova jedrca grobo narežemo. Šunko z rokami naceframo na koščke. V skledi zmešamo olje, kis, gorčico in javorov sirup. Vmešamo zelje, marelice, šalotko, orehe in peteršilj. Dobro premešamo in na koncu narahlo primešamo še šunko.