
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva

Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Suhe višnje ali češnje prelijemo s kropom in pustimo 10 minut. Medtem semena čija zmešamo s 3 žlicami vroče vode.
Višnje ali češnje odcedimo in damo v veliko skledo, nato dodamo namočena semena čija in preostale sestavine razen lešnikov. Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in posujemo z lešniki. Pečemo 25 do 30 minut, da je mešanica v sredini zelo vroča. Postrežemo z jogurtom in po želji še s češnjevim kompotom.