
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva

Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Preberite tudi

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.
Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Suhe višnje ali češnje prelijemo s kropom in pustimo 10 minut. Medtem semena čija zmešamo s 3 žlicami vroče vode.
Višnje ali češnje odcedimo in damo v veliko skledo, nato dodamo namočena semena čija in preostale sestavine razen lešnikov. Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in posujemo z lešniki. Pečemo 25 do 30 minut, da je mešanica v sredini zelo vroča. Postrežemo z jogurtom in po želji še s češnjevim kompotom.