
Granola s suhim sadjem in oreški
Za zdrav polnovreden zajtrk si pripravite to granolo
Granola s suhim sadjem in oreški
Za zdrav polnovreden zajtrk si pripravite to granolo

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 1 zvrhano žličko cimeta
- 125 g mešanih oreškov in ščep soli
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 70 g javorovega sirupa
- 125 g mešanega suhega sadja
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 1 zvrhano žličko cimeta
- 125 g mešanih oreškov in ščep soli
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 70 g javorovega sirupa
- 125 g mešanega suhega sadja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, cimet, oreščke in sol. Primešamo stopljeno maslo ali kokosovo olje in javorjev sirup. Postavimo v pečico za 35 do 40 minut ali toliko časa, da se mešanica zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo suho sadje in shranimo. Postrežemo z mlekom, jogurtom ali posuto čez ovseno kašo.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.