
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.

Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove in oboje razporedimo po večjem pekaču. Zelenjavo pokapamo z žlico olja in posipamo z zelo drobno nasekljanim rožmarinom, ščepom soli in malo popra. Zmešamo in pečemo 25 minut ali toliko, da se krompir po robovih hrustljavo zapeče. Na polovici peke zelenjavo obrnemo.
Ribja fileja položimo na zelenjavo in ju posujemo z razpolovljenimi olivami. Limono narežemo na tanke rezine, jih položimo na ribi in pokapamo s preostalim oljem. Pečemo še 7 do 8 minut, da se riba speče. Jed posipamo z listki bazilike in postrežemo.