
Zelenjavna lazanja
Zelenjavna lazanja

Sestavine
- 130 g vloženih mladih koruznih storžev
- 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
- 1 bučka, narezana na rezine
- 350 g pasiranega paradižnika (passate)
- 8 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička suhega origana
- 6 listov za lazanje
- 200 g kremnega sira
- 0,5 dl mleka
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 130 g vloženih mladih koruznih storžev
- 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
- 1 bučka, narezana na rezine
- 350 g pasiranega paradižnika (passate)
- 8 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička suhega origana
- 6 listov za lazanje
- 200 g kremnega sira
- 0,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. V malo vrele vode kuhamo 5 minut papriko; zadnji 2 minuti dodamo bučko. Zelenjavo odcedimo in zmešamo s pasiranim paradižnikom. Dodamo še odcejene in splaknjene koruzne storže, češnjev paradižnik in origano. Dobro premešamo.
Polovico zelenjavne zmesi preložimo v posodo za lazanjo, poravnamo in prekrijemo s tremi listi lazanje. Dodamo preostalo zelenjavo in pokrijemo s preostalimi listi lazanje.
Do gladkega stepemo kremni sir in mleko. Zmes začinimo s pol žličke popra in soljo in jo razporedimo po listih lazanje. Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo zapeče in začne brbotati na površini.