
Zelenjavna lazanja
Zelenjavna lazanja

Sestavine
- 130 g vloženih mladih koruznih storžev
- 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
- 1 bučka, narezana na rezine
- 350 g pasiranega paradižnika (passate)
- 8 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička suhega origana
- 6 listov za lazanje
- 200 g kremnega sira
- 0,5 dl mleka
- sol
- poper

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.
Sestavine
- 130 g vloženih mladih koruznih storžev
- 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
- 1 bučka, narezana na rezine
- 350 g pasiranega paradižnika (passate)
- 8 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička suhega origana
- 6 listov za lazanje
- 200 g kremnega sira
- 0,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. V malo vrele vode kuhamo 5 minut papriko; zadnji 2 minuti dodamo bučko. Zelenjavo odcedimo in zmešamo s pasiranim paradižnikom. Dodamo še odcejene in splaknjene koruzne storže, češnjev paradižnik in origano. Dobro premešamo.
Polovico zelenjavne zmesi preložimo v posodo za lazanjo, poravnamo in prekrijemo s tremi listi lazanje. Dodamo preostalo zelenjavo in pokrijemo s preostalimi listi lazanje.
Do gladkega stepemo kremni sir in mleko. Zmes začinimo s pol žličke popra in soljo in jo razporedimo po listih lazanje. Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo zapeče in začne brbotati na površini.