
Korenčkove kocke z ovsenimi kosmiči
Korenčkovo pecivo z ovsenimi kosmiči, suhimi marelicami, bučnimi semeni in začimbami
Korenčkove kocke z ovsenimi kosmiči
Korenčkovo pecivo z ovsenimi kosmiči, suhimi marelicami, bučnimi semeni in začimbami

Sestavine
- 200 g masla
- 100 g medu ali agavinega sirupa
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 300 g ovsenih kosmičev
- 2 naribana korenja
- lupina 1 pomaranče
- 100 g nasekljanih suhih marelic
- 1 žlička cimeta
- 50 g bučnic
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 200 g masla
- 100 g medu ali agavinega sirupa
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 300 g ovsenih kosmičev
- 2 naribana korenja
- lupina 1 pomaranče
- 100 g nasekljanih suhih marelic
- 1 žlička cimeta
- 50 g bučnic
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Kvadraten pekač s stranicami 18 cm obložimo s papirjem za peko. V veliki ponvi stopimo maslo skupaj z medom in sladkorjem.
Primešamo kosmiče in vse druge sestavine ter vse skupaj dobro premešamo. Mešanico stresemo v pripravljen pekač in jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 40 do 45 minut, pecivo v pekaču ohladimo in šele nato narežemo na 16 kock.