
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij
Postopek
Slive operi, jih razpolovi in odstrani koščice. Pekač obloži s papirjem za peko. Pečico segrej na 180 °C.

Slivove polovice razporedi po pekaču. V kuhinjskem robotu nasekljaj pistacije (če je potrebno, naj ti pri tem pomaga odrasla oseba) in maslo nareži na drobne kocke.

V primerno veliko skledo stresi vse sestavine za oblogo. S konicami prstov jih dobro premešaj, da dobiš drobtinasto mešanico.

Z oblogo posuj slivove polovice in jih v pečici peci 20 minut. Pečene vzemi iz pečice in jih pusti počivati 5 minut. Slive postrezi s stepeno sladko smetano ali sladoledom.
