
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij
Preberite tudi

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Naša goveja juha je boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij
Postopek
Slive operi, jih razpolovi in odstrani koščice. Pekač obloži s papirjem za peko. Pečico segrej na 180 °C.

Slivove polovice razporedi po pekaču. V kuhinjskem robotu nasekljaj pistacije (če je potrebno, naj ti pri tem pomaga odrasla oseba) in maslo nareži na drobne kocke.

V primerno veliko skledo stresi vse sestavine za oblogo. S konicami prstov jih dobro premešaj, da dobiš drobtinasto mešanico.

Z oblogo posuj slivove polovice in jih v pečici peci 20 minut. Pečene vzemi iz pečice in jih pusti počivati 5 minut. Slive postrezi s stepeno sladko smetano ali sladoledom.
