
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 800 g zrelih večjih sliv
obloga
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 60 g nesoljenih pistacij
Postopek
Slive operi, jih razpolovi in odstrani koščice. Pekač obloži s papirjem za peko. Pečico segrej na 180 °C.

Slivove polovice razporedi po pekaču. V kuhinjskem robotu nasekljaj pistacije (če je potrebno, naj ti pri tem pomaga odrasla oseba) in maslo nareži na drobne kocke.

V primerno veliko skledo stresi vse sestavine za oblogo. S konicami prstov jih dobro premešaj, da dobiš drobtinasto mešanico.

Z oblogo posuj slivove polovice in jih v pečici peci 20 minut. Pečene vzemi iz pečice in jih pusti počivati 5 minut. Slive postrezi s stepeno sladko smetano ali sladoledom.
