
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine

Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Postopek
Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.
V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.
Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.
Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.
Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.