
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine

Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Postopek
Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.
V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.
Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.
Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.
Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.