
Pečene skuše s kruhovim nadevom
Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom
Pečene skuše s kruhovim nadevom
Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom

Sestavine
- 4 skuše (po 250 g vsaka)
- 2 stroka česna
- 2 vejici rožmarina
- 2 vejici timijana
- suho belo vino
- malo kruhove sredice
- lovorovi listi
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- oljčno olje za zabelo

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 4 skuše (po 250 g vsaka)
- 2 stroka česna
- 2 vejici rožmarina
- 2 vejici timijana
- suho belo vino
- malo kruhove sredice
- lovorovi listi
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- oljčno olje za zabelo
Postopek
Skuše očistimo, temeljito speremo pod mrzlo tekočo vodo in jih osušimo. Damo jih v primerno veliko posodo in dolijemo toliko vina, da so popolnoma prekrite. Pustimo, da se najmanj pol ure marinirajo v vinu. Česen olupimo, zelišča pa operemo in vse drobno sesekljamo. V primerno veliki skledi zmešamo zelišča in česen z žlico oljčnega olja, kruhovo sredico, soljo in poprom. Ribe vzamemo iz vina in jim s pripravljeno zmesjo napolnimo trebušne votline. Po vrhu jih začinimo še z malo soli.
Ribe lahko spečemo na žaru ali v pečici. Na rešetko žara ali v pekač razporedimo lovorove liste in ribe pečemo na listih. Na žaru jih pečemo na vsaki strani 10 minut, v pečici pa približno 20 minut. Pečene ribe odpremo, nadev odstranimo in ribe očistimo od kosti. Postrežemo jih skupaj z nadevom, zabeljene z malo oljčnega olja.