
Pečene skuše s kruhovim nadevom
Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom
Pečene skuše s kruhovim nadevom
Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom

Sestavine
- 4 skuše (po 250 g vsaka)
- 2 stroka česna
- 2 vejici rožmarina
- 2 vejici timijana
- suho belo vino
- malo kruhove sredice
- lovorovi listi
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- oljčno olje za zabelo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 4 skuše (po 250 g vsaka)
- 2 stroka česna
- 2 vejici rožmarina
- 2 vejici timijana
- suho belo vino
- malo kruhove sredice
- lovorovi listi
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- oljčno olje za zabelo
Postopek
Skuše očistimo, temeljito speremo pod mrzlo tekočo vodo in jih osušimo. Damo jih v primerno veliko posodo in dolijemo toliko vina, da so popolnoma prekrite. Pustimo, da se najmanj pol ure marinirajo v vinu. Česen olupimo, zelišča pa operemo in vse drobno sesekljamo. V primerno veliki skledi zmešamo zelišča in česen z žlico oljčnega olja, kruhovo sredico, soljo in poprom. Ribe vzamemo iz vina in jim s pripravljeno zmesjo napolnimo trebušne votline. Po vrhu jih začinimo še z malo soli.
Ribe lahko spečemo na žaru ali v pečici. Na rešetko žara ali v pekač razporedimo lovorove liste in ribe pečemo na listih. Na žaru jih pečemo na vsaki strani 10 minut, v pečici pa približno 20 minut. Pečene ribe odpremo, nadev odstranimo in ribe očistimo od kosti. Postrežemo jih skupaj z nadevom, zabeljene z malo oljčnega olja.