
Skuša s toplo cvetačno solato
Skuša s toplo cvetačno solato

Sestavine
- 2 velika ali 4 majhni fileji skuše
- malo olja za peko
- 300 g cvetače
- 1 limona
- 4 žličke kaper
- majhen šopek peteršilja
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol
- limona, ko postrežemo

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 velika ali 4 majhni fileji skuše
- malo olja za peko
- 300 g cvetače
- 1 limona
- 4 žličke kaper
- majhen šopek peteršilja
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol
- limona, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo razdelimo na cvetke, kapre splaknemo, peteršilj in meto sesekljamo, česen olupimo in stremo. Naribamo limonovo lupino in iz sadeža iztisnemo sok. V vreli slani vodi kuhamo cvetačo 4 do 5 minut, da ostane še čvrsta. Pol limonove lupine in polovico limonovega soka v solatni skledi zmešamo z žlico oljčnega olja, kaprami, peteršiljem, meto in česnom. Kuhano cvetačo odcedimo in še vročo stresemo v solatno skledo ter zmešamo s prelivom.
Fileje skuše solimo, jih natremo s preostalo limonovo lupino in sokom ter jih na malo olja spečemo v ponvici ali na žaru. Limono za postrežbo narežemo na krhlje, iz lupine pa izrežemo nekaj rezancev za okras. Fileje skuše postrežemo s toplo cvetačno solato in krhljem limone ter jih okrasimo z limonovimi rezanci.
Nasvet
Za izdatnejši obrok lahko polovico cvetače nadomestimo s kuhanim krompirjem.