
Pečena zlatovčica z vinsko omako
Slastna ribja jed.
Pečena zlatovčica z vinsko omako
Slastna ribja jed.

Sestavine
- 8 filejev zlatovčice po 120 g
- poper
- limonov sok (po želji)
- moka za povaljanje
- olje za peko
vinska omaka
- sol
- 20 g masla
- 20 g gladke moke
- 1,5 dl belega vina
- 3 dl ribje jušne osnove
- 0,3 dl suhega vermuta
- 1 dl smetane
- kanček limonove lupinice
- beli poper
- 30 g mrzlega masla

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
Sestavine
- 8 filejev zlatovčice po 120 g
- poper
- limonov sok (po želji)
- moka za povaljanje
- olje za peko
vinska omaka
- sol
- 20 g masla
- 20 g gladke moke
- 1,5 dl belega vina
- 3 dl ribje jušne osnove
- 0,3 dl suhega vermuta
- 1 dl smetane
- kanček limonove lupinice
- beli poper
- 30 g mrzlega masla
Postopek
Ribje fileje začinimo s soljo, poprom in po želji še z limonovim sokom. Kožno stran filejev povaljamo v moki. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in fileje na kožni strani zlato rjavo ocvremo. Fileje obrnemo in kratko popečemo še na drugi strani.
Pripravimo še vinsko omako tako, da v kozici razpustimo maslo, nato pa z metlico za sneg vmešamo moko in zalijemo z belim vinom. Dodamo ribjo jušno osnovo, omako pokuhamo, nato pa dodamo smetano in vermut. Kuhamo, da se omaka zgosti. Če je potrebno, omako zmešamo s paličnim mešalnikom in jo začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Povežemo jo s kosmiči hladnega masla.
Ribje fileje razporedimo na krožnike in postrežemo z vinsko omako. Zraven tekne hrustljavo pražena zelenjava, peteršiljev krompir in zelena solata.
Nasvet
Namesto vinske omake lahko k ribam postrežemo česnovo maslo. Namesto ribje jušne osnove lahko uporabimo tudi zelenjavno osnovo ali govejo juho.