
Svedrčki s sardelami in brokolijem
Svedrčki s sardelami in brokolijem

Sestavine
- 400 g testenin svedrčkov
- 250 g svežih sardelnih filejev
- 350 g brokolija
- 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 šalotki
- 1 zavojček žafrana
- oljčno olje
- sol
- poper
- moka za pomokanje
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g testenin svedrčkov
- 250 g svežih sardelnih filejev
- 350 g brokolija
- 350 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 šalotki
- 1 zavojček žafrana
- oljčno olje
- sol
- poper
- moka za pomokanje
Postopek
Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke, operemo in cvetke nekaj minut blanširamo v vreli slani vodi. S penovko jih preložimo v drugo posodo, vodo pa prihranimo za kuhanje testenin.
Sardelne fileje operemo in popivnamo s papirnato brisačo. Pomokamo jih in odvečno moko otresemo. Na vročem olju jih ocvremo, da se zlato obarvajo. Preložimo jih na papirnat prtiček in pustimo, da papir vpije odvečno olje, nato jih narežemo na manjše kose. Vodo, v kateri smo blanširali brokoli, zavremo, dodamo žafran in v njej skuhamo testenine.
Šalotko olupimo in narežemo na rezine. Na 4 žlicah olja jo pražimo 2 do 3 minute, dodamo blanširan brokoli, rahlo premešamo, pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo še 3 do 4 minute. Pelate odcedimo, jih grobo sesekljamo in dodamo brokoliju. Zvišamo temperaturo in pustimo 2 do 3 minute, da se okusi povežejo, nato omaki dodamo ocvrte sardele. Temperaturo zmanjšamo in kuhamo še 2 minuti. Testenine odcedimo, pomešamo z omako in začinimo z grobo mletim poprom.