
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami

Sestavine
- 4 fileji brancina
- 4 listi vlečenega testa
- 80 g masla
- 3 žličke oljčnega olja
- 30 g kaper
- 40 g pistacij
- 20 g pinjol
- 20 g oliv
- limonova lupina
- sol
- beli poper v zrnu

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 4 fileji brancina
- 4 listi vlečenega testa
- 80 g masla
- 3 žličke oljčnega olja
- 30 g kaper
- 40 g pistacij
- 20 g pinjol
- 20 g oliv
- limonova lupina
- sol
- beli poper v zrnu
Postopek
V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo pinjole, pistacije, kapre, nasekljane olive in vse skupaj prepražimo. Fileje brancina narežemo na manjše kose in jih solimo. Ohlajenim sestavinam v kozici dodamo brancina in dobro premešamo. Na koncu dodamo še nasekljano baziliko in naribano limonovo lupino.
Pečico segrejemo na 160 °C. Keramične modle premažemo z maslom, obložimo z vlečenim testom in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo z brancinom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 12 minut.
Pečeno jed vzamemo iz modlov, jo prestavimo na krožnik in okrasimo s svežimi zelišči. Kot prilogo lahko postrežemo krompirjev pire, začinjen s kurkumo, in sotiran (hitro prepražen na maslu) stročji fižol.