Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena postrv z raviolom v ribji omaki

Ribja pojedina po receptu chefa Uroša Štefelina

Pečena postrv z raviolom v ribji omaki

Ribja pojedina po receptu chefa Uroša Štefelina

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 280 g fileja šarenke
  • sončnično olje

drobljenec vodne kreše

  • 45 g masla
  • 25 g sladkorja
  • 55 g moke
  • 30 g vodne kreše

ribja osnova

  • kosti postrvi
  • korenje, zelena, koleraba, por

bela zeliščna ribja omaka

  • 0,5 l ribje osnove
  • 2 dl smetane
  • 2 dl suhega belega vina
  • 3 šalotke
  • 3 g limonske trave
  • ½ dl bezgovega sirupa
  • sol in beli poper
  • 15 g koruznega škroba

testo za raviole

  • 8 rumenjakov
  • 250 g moke
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica vode
  • sol

nadev iz mavrahov

  • 300 g mavrahov
  • oljčno olje za praženje
  • 4 šalotke
  • sol in poper
  • timijan

okras

  • vodna kreša
  • regačica
  • koprive, ocvrte v olju

Preberite tudi

Sestavine

  • 280 g fileja šarenke
  • sončnično olje

drobljenec vodne kreše

  • 45 g masla
  • 25 g sladkorja
  • 55 g moke
  • 30 g vodne kreše

ribja osnova

  • kosti postrvi
  • korenje, zelena, koleraba, por

bela zeliščna ribja omaka

  • 0,5 l ribje osnove
  • 2 dl smetane
  • 2 dl suhega belega vina
  • 3 šalotke
  • 3 g limonske trave
  • ½ dl bezgovega sirupa
  • sol in beli poper
  • 15 g koruznega škroba

testo za raviole

  • 8 rumenjakov
  • 250 g moke
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica vode
  • sol

nadev iz mavrahov

  • 300 g mavrahov
  • oljčno olje za praženje
  • 4 šalotke
  • sol in poper
  • timijan

okras

  • vodna kreša
  • regačica
  • koprive, ocvrte v olju

Postopek

1

Šarenko na olju na strani s kožo pečemo 3 minute, odstavimo, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo nekaj minut, da se v preostali vročini speče do konca.

2

Drobljenec iz vodne kreše pripravimo tako, da maslo in sladkor stopimo nad vodno kopeljo, odstavimo in dodamo moko ter sesekljano vodno krešo. Pečemo 12 minut pri 180 °C. Pečeno testo zmeljeno v drobljenec.

3

Ribjo osnovo pripravimo tako, da kosti postrvi speremo pod mrzlo vodo in jih v pečici pečemo 10 minut pri 150 °C. Zelenjavo v vodi zavremo, nato dodamo pečene kosti. Fond pokuhamo do polovice.

4

Pripravimo belo omako. V zavreti fond dodamo vino in limonsko travo ter kuhamo pol ure. Dodamo šalotko in sladko smetano ter pokuhamo tretjino omake. Na koncu zgostimo z malo koruznega škroba, primešamo bezgov sirup in začinimo.

5

Vse sestavine za testo za raviole zmešamo, zgnetemo v testo in zavijemo v prozorno folijo. Pustimo počivati 2 uri. Medtem pripravimo nadev: na oljčnem olju prepražimo šalotko in mavrahe, začinimo ter zmiksamo. Testo razvaljamo, nadevamo in oblikujemo raviole.

6

Na sredino globokega krožnika položimo fi le šarenke, ga posujemo z drobljencem, priložimo raviol in nekaj stebelc kreše in regačice. V sredino krožnika postavimo ocvrt list koprive. Postrežemo, nato pa pred gostom ob rob krožnika previdno zlijemo omako iz omačnice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.