
Bombardino
Uspešnica z belih strmin
Bombardino
Uspešnica z belih strmin

Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.

Samo Kreft razkriva, kako poceni in zdravo jesti
Kako nahraniti družino za 200 evrov na mesec? Nekdanji tekmovalec MasterChefa Samo Kreft ima preprost, zdrav in učinkovit recept.
Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu
Postopek
Najprej pripravimo jajčni liker. V kovinski skledi z električnim mešalnikom stepamo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor, da dobimo gosto, kremasto in svetlo maso. Postopoma med stepanjem dodamo še brendi.
Pripravimo vodno kopel: v kozici na nizki temperaturi segrejemo malo vode, da le nežno vre. Nanjo postavimo skledo z rumenjakovo maso in pazimo, da se ne dotika vode. Če bo temperatura previsoka, se lahko mešanica sesiri. Z metlico mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti in oblije hrbtno stran žlice. Takoj ko se to zgodi, skledo odstavimo in liker prelijemo v drugo skledo, da ustavimo kuhanje.
Takoj nadaljujemo s pripravo bombardina (lahko pa jajčni liker najprej ohladimo in shranimo v hladilnik, pred nadaljevanjem pa ga znova počasi segrejemo in mešamo, da se ne prime dna). Vročemu jajčnemu likerju primešamo brendi, koktajl vlijemo v kozarčke ali skodelice, dodamo žlico stepene smetane in posujemo z malo cimeta.
Nasvet
Jajčni liker lahko tudi kupimo in bombardino pripravimo po postopku, opisanem v točki 3.