
Bombardino
Uspešnica z belih strmin
Bombardino
Uspešnica z belih strmin

Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu
Postopek
Najprej pripravimo jajčni liker. V kovinski skledi z električnim mešalnikom stepamo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor, da dobimo gosto, kremasto in svetlo maso. Postopoma med stepanjem dodamo še brendi.
Pripravimo vodno kopel: v kozici na nizki temperaturi segrejemo malo vode, da le nežno vre. Nanjo postavimo skledo z rumenjakovo maso in pazimo, da se ne dotika vode. Če bo temperatura previsoka, se lahko mešanica sesiri. Z metlico mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti in oblije hrbtno stran žlice. Takoj ko se to zgodi, skledo odstavimo in liker prelijemo v drugo skledo, da ustavimo kuhanje.
Takoj nadaljujemo s pripravo bombardina (lahko pa jajčni liker najprej ohladimo in shranimo v hladilnik, pred nadaljevanjem pa ga znova počasi segrejemo in mešamo, da se ne prime dna). Vročemu jajčnemu likerju primešamo brendi, koktajl vlijemo v kozarčke ali skodelice, dodamo žlico stepene smetane in posujemo z malo cimeta.
Nasvet
Jajčni liker lahko tudi kupimo in bombardino pripravimo po postopku, opisanem v točki 3.