© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ribji fileji s pestovo skorjico

Ribji fileji s pestovo skorjico

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Make it tonight MIT p19-35Pesto and olive-crusted fish

Sestavine

  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • drobno naribana lupina 1 limone
  • 10 zelenih oliv brez koščic
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)

Sestavine

  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • drobno naribana lupina 1 limone
  • 10 zelenih oliv brez koščic
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo pesto, limonovo lupino in grobo nasekljane olive. Krušne drobtine pripravimo tako, da en dan star kruh zdrobimo v sekljalniku. Dodamo jih k pestu in spet dobro premešamo.

2

Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Po površini jih obložimo s pestovo mešanico. Pečemo 10 do 12 minut, da se riba speče in dobi hrustljavo zlato rjavo pestovo skorjico.

Nasvet

S tako narejeno pestovo skorjico lahko premažemo tudi piščančje prsi ali jagnječje kotlete. Skorjico lahko naredimo tudi bolj pisano, tako da namesto zelenega vzamemo rdeči pesto in ga sesekljamo skupaj s 3 posušenimi paradižniki in žlico pinjol. Mešanico zmešamo z 85 g krušnih drobtin in sledimo zgornjemu receptu. Rdeči pesto izvira iz Sicilije in je pripravljen s paradižnikom ter manj bazilike, kot jo je v zelenem pestu.

Priljubljeni recepti

Kruhova solata (panzanella) z breskvami

Poskusite slavno toskansko solato s kruhom.

30 min
Enostavno

Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom

Slastno ribje kosilo iz enega pekača

25 min
Enostavno

Veganski pastinakovi njoki

Veganski njoki so prava poslastica. Za ta recept potrebujete pastinak in krompir ter nekaj dodatkov, ki to preprosto jed imenitno nadgradijo.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.