
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom
Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji (600 g)
- 1 strok česna
- 8 velikih jajc
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mehkega kozjega sira brez skorje
- 3 žlice pesta
- pest rukole
- paradižnikova solata z baziliko za postrežbo (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanke rezine in ga v slani vodi kuhamo 5 minut, da se malo zmehča. Pečico segrejemo na 220 °C. Česen drobno nasekljamo in ga zmešamo z rahlo stepenimi jajci, solimo in popramo. Krompir odcedimo in vmešamo v jajčno mešanico.
V nepregorni ponvi segrejemo olje in vanjo zlijemo zmes jajc in krompirja. Na nizki temperaturi pečemo 5 minut ali tako dolgo, da se omleta speče do dveh tretjin, nato ponev prestavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se omleta zapeče še povrhu.
Kozji sir narežemo in razporedimo po robu omlete ter pokapamo s pestom. Po omleti razporedimo še rukolo in postrežemo, po želji s paradižnikovo solato.