
Pečena jabolka z granolo
Omamno dišeča jesenska sladica
Pečena jabolka z granolo
Omamno dišeča jesenska sladica

Sestavine
- 5 zvrhanih žlic granole
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica mehkega svetlo rjavega sladkorja
- lupina in sok ½ pomaranče
- 4 desertna jabolka (npr. braeburn)
- 20 g masla
- sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 5 zvrhanih žlic granole
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica mehkega svetlo rjavega sladkorja
- lupina in sok ½ pomaranče
- 4 desertna jabolka (npr. braeburn)
- 20 g masla
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Granolo, cimet, sladkor in pomarančno lupino ter sok zmešamo. Jabolkom odstranimo peščišče in jih po obodu zarežemo okrog in okrog.
Položimo jih na pekač in jih nadevamo z mešanico z granolo. Če ostane kaj tekočine, jo z žlico prelijemo po jabolkih. Na vrh vsakega damo še kanček masla in jih pečemo 30 minut, da se zmehčajo in postanejo lepljiva. Postrežemo s kepico sladoleda.