
Kaj boste skuhali danes?
Biskvitna torta z mandarinami
Torta z mandarinami bo prava zimska poslastica
Biskvitna torta z mandarinami
Torta z mandarinami bo prava zimska poslastica

Preprosta sočna torta, pripravljena že v 30 minutah
Sestavine
- maslo ali olje za pekač
- 50 g moke
- 3 žlice koruznega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 jajca
- 175 g sladkorja
nadev
- 300 g mandarininih krhljev iz kompota (odcejenih) ali svežih povsem olupljenih
- 200 g kremnega sira (lahko tudi maskarpone, pasirana skuta)
- sladkor v prahu za posipanje

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- maslo ali olje za pekač
- 50 g moke
- 3 žlice koruznega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 jajca
- 175 g sladkorja
nadev
- 300 g mandarininih krhljev iz kompota (odcejenih) ali svežih povsem olupljenih
- 200 g kremnega sira (lahko tudi maskarpone, pasirana skuta)
- sladkor v prahu za posipanje
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla pekača s premerom 20 cm pomastimo in obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo moko, škrob in pecilni prašek.
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Z električnim mešalnikom beljake stepemo v trd sneg, ki mu na koncu primešamo sladkor. Na kratko stepemo rumenjake in jih vmešamo v sneg. S plastično lopatico jajčni mešanici primešamo še suhe sestavine. Testo razdelimo v pekača in ga na vrhu poravnamo. Pečemo 18 do 20 minut, dokler se ne dvigne in zlato rumeno obarva, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist. Biskvitna oblata pustimo, da se 10 minut hladita v pekačih, nato ju previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladita.
Zmešamo mandarinine krhlje in kremni sir. Z biskvita odluščimo papir za peko, na prvi oblat naložimo nadev, ga prekrijemo z drugim oblatom in po vrhu narahlo potresemo s sladkorjem v prahu. Kolač je najboljši isti dan, ko ga naredimo.
Nasvet
Da biskvit ne upade, ko ga vzamemo iz pečice
Včasih biskvit upade, ko ga vzamemo iz pečice. Razlogov je lahko več – preverite, kateri so, in že vnaprej preprečite nesrečo. Poglej nasvet.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.