
Trska s kvinojino solato in metinim jogurtom
Trska s kvinojino solato in metinim jogurtom

Sestavine
- 40 g kvinoje
- 3 žlice nasekljane mete
- 3 žlice nasekljanega koriandra
- 150 g nemastnega navadnega jogurta
- 1 strok česna
- ¼ žličke kurkume
- ščep semen kumina (orientalske kumine)
- 2 debelejša fileja trska (po 150 g)
- ¼ kumare
- 1 majhna rdeča čebula
- 3 paradižniki
- 1 žlica limonovega soka
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 40 g kvinoje
- 3 žlice nasekljane mete
- 3 žlice nasekljanega koriandra
- 150 g nemastnega navadnega jogurta
- 1 strok česna
- ¼ žličke kurkume
- ščep semen kumina (orientalske kumine)
- 2 debelejša fileja trska (po 150 g)
- ¼ kumare
- 1 majhna rdeča čebula
- 3 paradižniki
- 1 žlica limonovega soka
Postopek
Kvinojo dobro speremo, da ostranimo naravno prisotne grenčine, nato jo stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je kvinoja pokrita, kozico pokrijemo in kuhamo 25 minut. Občasno preverimo, če voda ni preveč povrela. Kvinojo dobro odcedimo.
Medtem ko se kvinoja kuha, pripravimo zelenjavo. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, strok česna pa pustimo. Kumaro olupimo in narežemo na drobne kocke. Prav tako narežemo tudi paradižnik.
V posodo kuhinjskega strojčka damo po 2 žlici mete in koriandra, dodamo jogurt, olupljen strok česna in sestavine gladko zmešamo. Dve žlici zeliščnega jogurta zmešamo s kurkumo in kuminovimi semeni ter v tej zmesi povaljamo ribja fileja.
Zgornji grelnik v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Ribja fileja damo v plitvo ognjevarno posodo in ju pečemo 8 do 10 minut, odvisno od njune debeline. Kvinojo zmešamo s kumaro, paradižnikom, čebulo, limonovim sokom in preostalimi zelišči. Solato razdelimo na krožnika in dodamo ribo. Zeliščni jogurt z žlico polijemo po ribi ali pa ga postrežemo posebej.
Nasvet
Namesto trske lahko uporabimo file druge bele ribe.