
Sestavine
- 40 g kvinoje
- 3 žlice nasekljane mete
- 3 žlice nasekljanega koriandra
- 150 g nemastnega navadnega jogurta
- 1 strok česna
- ¼ žličke kurkume
- ščep semen kumina (orientalske kumine)
- 2 debelejša fileja trska (po 150 g)
- ¼ kumare
- 1 majhna rdeča čebula
- 3 paradižniki
- 1 žlica limonovega soka
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 40 g kvinoje
- 3 žlice nasekljane mete
- 3 žlice nasekljanega koriandra
- 150 g nemastnega navadnega jogurta
- 1 strok česna
- ¼ žličke kurkume
- ščep semen kumina (orientalske kumine)
- 2 debelejša fileja trska (po 150 g)
- ¼ kumare
- 1 majhna rdeča čebula
- 3 paradižniki
- 1 žlica limonovega soka
Postopek
Kvinojo dobro speremo, da ostranimo naravno prisotne grenčine, nato jo stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je kvinoja pokrita, kozico pokrijemo in kuhamo 25 minut. Občasno preverimo, če voda ni preveč povrela. Kvinojo dobro odcedimo.
Medtem ko se kvinoja kuha, pripravimo zelenjavo. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, strok česna pa pustimo. Kumaro olupimo in narežemo na drobne kocke. Prav tako narežemo tudi paradižnik.
V posodo kuhinjskega strojčka damo po 2 žlici mete in koriandra, dodamo jogurt, olupljen strok česna in sestavine gladko zmešamo. Dve žlici zeliščnega jogurta zmešamo s kurkumo in kuminovimi semeni ter v tej zmesi povaljamo ribja fileja.
Zgornji grelnik v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Ribja fileja damo v plitvo ognjevarno posodo in ju pečemo 8 do 10 minut, odvisno od njune debeline. Kvinojo zmešamo s kumaro, paradižnikom, čebulo, limonovim sokom in preostalimi zelišči. Solato razdelimo na krožnika in dodamo ribo. Zeliščni jogurt z žlico polijemo po ribi ali pa ga postrežemo posebej.
Nasvet
Namesto trske lahko uporabimo file druge bele ribe.