
Sestavine
- 550 g bučnega mesa
- 550 g jabolk
- 2 zavitka vaniljinega sladkorja
- 900 g želirnega sladkorja
- sok ene limone
Preberite tudi

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!

Kako pravilno očistiti lignje
Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.
Sestavine
- 550 g bučnega mesa
- 550 g jabolk
- 2 zavitka vaniljinega sladkorja
- 900 g želirnega sladkorja
- sok ene limone
Postopek
Buči odstranimo semena, jabolka olupimo, nato pa vse skupaj razrežemo na koščke. V velik širok lonec vlijemo malo vode, le toliko, da pokrije dno. Dodamo koščke buč in jabolk in kuhamo, da se zmehčajo.
Bučo in jabolka na rahlo pretlačimo. Dodamo vaniljin sladkor, želirni sladkor in limonov sok. Segrevamo do vretja in kuhljamo 5 minut ter neprestano mešamo.
Vročo marmelado prelijemo v čiste sterilizirane kozarčke. Zapremo s pokrovčki, kozarce postavimo na glavo in pustimo, da se ohladijo.