
Pečen brancin s koromačem
Pečen brancin s koromačem

Sestavine
- 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
- 1 koromač
- 1 limona
- pest bazilikinih listov
- peščica črnih oliv
- 1 žlica oljčnega olja
- sol

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
- 1 koromač
- 1 limona
- pest bazilikinih listov
- peščica črnih oliv
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko grobo natrgamo. Ribi posolimo, nato ju nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.
Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.