Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen brancin s koromačem

Pečen brancin s koromačem

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen brancin s koromacem

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

Preberite tudi

Sotiranje korenčka in česna

Fina kuharska tehnika: sotiranje

Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Beseda »sauté« v francoščini pomeni »skočiti« in nenehno pretresanje hrane v ponvi je ključni del te tehnike, za katero niti ne potrebujemo lopatke ali kuhalnice.

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko grobo natrgamo. Ribi posolimo, nato ju nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2

Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.