
Pečen brancin s koromačem
Pečen brancin s koromačem

Sestavine
- 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
- 1 koromač
- 1 limona
- pest bazilikinih listov
- peščica črnih oliv
- 1 žlica oljčnega olja
- sol

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
- 1 koromač
- 1 limona
- pest bazilikinih listov
- peščica črnih oliv
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko grobo natrgamo. Ribi posolimo, nato ju nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.
Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.