Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palamida v brodetu

Palamida v brodetu

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 800 g palamide
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • polenta za prilogo

Preberite tudi

Sestavine

  • 800 g palamide
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • polenta za prilogo

Postopek

1

Rdečo čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.

2

Palamido narežemo na debelejše rezine, malo jih posolimo in v globoki ponvi na hitro opečemo na segretem oljčnem olju. Vzamemo jih iz ponve in na istem olju zarumenimo čebulo. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, in nato v ponev stresemo narezan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo in na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.

3

Medtem nasekljamo peteršilj. V omako vstavimo opečeno palamido, dodamo peteršilj in kuhljamo še 15 minut. Palamido v brodetu postrežemo s polento in kozarcem rdečega vina.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.