© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničeva pita z mandlji

Borovničeva pita z mandlji

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
blueberry and almond tart

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 100 g hladnega masla
  • 2 žlici mrzle vode

nadev

  • 85 g zmehčanega masla
  • 170 g sladkorja
  • 170 g mletih mandljev
  • 2 razžvrkljani jajci
  • nekaj kapljic mandljeve arome
  • 250 g borovnic
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 100 g hladnega masla
  • 2 žlici mrzle vode

nadev

  • 85 g zmehčanega masla
  • 170 g sladkorja
  • 170 g mletih mandljev
  • 2 razžvrkljani jajci
  • nekaj kapljic mandljeve arome
  • 250 g borovnic
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Najprej pripravimo testo tako, da moko stresemo v dovolj veliko skledo, dodamo na kocke narezano maslo, ga premešamo z moko in s konicami prstov vtremo v moko, da dobimo drobtinam podobno strukturo.

step 1  perfect pastry case
2

Dodamo vodo in premešamo, da se drobtine povežejo med seboj. Testo pregnetemo še z rokami, ga oblikujemo v kroglo in damo na rahlo pomokano delovno površino.

step 2  perfect pastry case
3

Testo razvaljamo na velikost premera 29 cm in ga z valjarjem položimo v model za pito premera 24 cm.

step 3  perfect pastry case
4

S prsti testo potisnemo v robove modela, odvečno testo, ki visi čez rob, pustimo in vse skupaj damo za pol ure v hladilnik.

step 4  perfect pastry case
5

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo v modelu prekrijemo s papirjem za peko in vanj vsujemo fižol za slepo peko. Pečemo 15 minut, nato pa previdno odstranimo papir in fižol ter pečemo še 5 minut.

step 5  perfect pastry case
6

Pečeni testeni podlagi z ostrim nožem odrežemo testo, ki visi čez rob.

step 6  perfect pastry case
7

Temperaturo v pečici zmanjšamo na 190 °C. Pripravimo še nadev. Kakšno minuto stepamo maslo in sladkor, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Vmešamo mandlje, jajci in aromo.

8

Dodamo še polovico borovnic in z nadevom premažemo testeno osnovo. Poravnamo s hrbtno stranjo žlice in posujemo s preostalimi borovnicami. Pečemo 45 do 50 minut, da testo postane hrustljavo in zlato rjave barve, nadev pa se utrdi.

9

Pito 10 minut ohlajamo v pekaču, nato pa prestavimo na pladenj. Posujemo z malo sladkorja v prahu in še toplo postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.