
Kaj boste skuhali danes?
Rostbif na žaru s hrenovim maslom in šparglji
Pravilno pripravljen rostbif s slastno prilogo so sanje vsakega ljubitelja dobrot z žara. Pripravite ga s hrenovim maslom in šparglji.
Rostbif na žaru s hrenovim maslom in šparglji
Pravilno pripravljen rostbif s slastno prilogo so sanje vsakega ljubitelja dobrot z žara. Pripravite ga s hrenovim maslom in šparglji.

Sestavine
- 4 uležani rostbifi
- oljčno olje za mazanje
- poper
hrenovo maslo
- sol
- 100 g zmehčanega masla
- 2 žlici naribanega hrena
- sveže mleti črni poper
- 2 žlici drobno narezanega drobnjaka
šparglji na žaru
- 500 g zelenih špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- nastrgana lupina 1 bio limone

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 uležani rostbifi
- oljčno olje za mazanje
- poper
hrenovo maslo
- sol
- 100 g zmehčanega masla
- 2 žlici naribanega hrena
- sveže mleti črni poper
- 2 žlici drobno narezanega drobnjaka
šparglji na žaru
- 500 g zelenih špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- nastrgana lupina 1 bio limone
Postopek
Najprej pripravimo hrenovo maslo. Zmehčano maslo dobro zmešamo s kuhalnico, nato vmešamo vse druge sestavine. Razporedimo ga na sredino papirja za peko ali aluminijaste folije in ga s papirjem oblikujemo v valj, zavijemo in na koncih dobro zapremo. Damo v hladilnik, da se strdi. Iz hladilnika ga vzamemo 15 minut pred uporabo in narežemo na polcentimetrske kolobarje. (V hladilniku ga lahko hranimo do 3 dni.)
Špargljem odrežemo olesenele konce in spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju, solimo in popramo. Zložimo jih pravokotno na žar in jih med večkratnim obračanjem pečemo 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi žara. Pečene šparglje pokapamo z repičnim oljem ter potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom.
Rostbife z obeh strani namažemo z oljem, solimo in popramo. Na vročem žaru jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani. Na vroče položimo rezine hrenovega masla in postrežemo skupaj s šparglji. Zraven se priležeta tudi pečen krompir in zelena solata.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato
Karameliziran korenček in čebula
Praznični kolač s čokoladnimi jajčki
Tudi čudovit kolač s čokoladnimi jajčki je lahko popestritev velikonočne mize.