© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Salsa iz pečene paprike

Salsa iz pečene paprike

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
salsa-iz-pecene-paprike_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • sol
  • tabasko (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • sol
  • tabasko (po želji)

Postopek

1

Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.

2

Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.