© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Salsa iz pečene paprike

Salsa iz pečene paprike

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
salsa-iz-pecene-paprike_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • sol
  • tabasko (po želji)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • sol
  • tabasko (po želji)

Postopek

1

Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.

2

Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.