
Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo
Prav prijetno pogreje
Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo
Prav prijetno pogreje

Sestavine
- 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
- 8 majhnih klobasic za žar
- 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
- 3 neolupljeni stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- sol in poper
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- majhen šopek peteršilja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
- 8 majhnih klobasic za žar
- 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
- 3 neolupljeni stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- sol in poper
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Lečo pripravimo po navodilih na zavitku. Zelenjavo narežemo na kose. Močno segrejemo žar v pečici. Klobasice položimo v velik pekač in jih pod žarom pečemo 8 do 10 minut, da se rjavo obarvajo, nato pečico nastavimo na klasično gretje pri 200 °C (ali 180 °C z ventilacijo). Pekač vzamemo iz pečice in nanj položimo zelenjavo in česen, ki smo ga strli kar v lupini. Vse pokapamo z oljem, začinimo s papriko, soljo in poprom ter pomešamo.
Pečemo še 30 do 35 minut, da se klobase spečejo in zelenjava zmehča, nato primešamo lečo in kis. Vrnemo v pečico še za 5 minut, da se vse pregreje. Česen iztisnemo iz lupinic in ga vmešamo med lečo, po potrebi dodatno začinimo, vmešamo sesekljan peteršilj in postrežemo.