
Kaj boste skuhali danes?
Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo
Prav prijetno pogreje
Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo
Prav prijetno pogreje

Sestavine
- 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
- 8 majhnih klobasic za žar
- 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
- 3 neolupljeni stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- sol in poper
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- majhen šopek peteršilja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
- 8 majhnih klobasic za žar
- 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
- 3 neolupljeni stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- sol in poper
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Lečo pripravimo po navodilih na zavitku. Zelenjavo narežemo na kose. Močno segrejemo žar v pečici. Klobasice položimo v velik pekač in jih pod žarom pečemo 8 do 10 minut, da se rjavo obarvajo, nato pečico nastavimo na klasično gretje pri 200 °C (ali 180 °C z ventilacijo). Pekač vzamemo iz pečice in nanj položimo zelenjavo in česen, ki smo ga strli kar v lupini. Vse pokapamo z oljem, začinimo s papriko, soljo in poprom ter pomešamo.
Pečemo še 30 do 35 minut, da se klobase spečejo in zelenjava zmehča, nato primešamo lečo in kis. Vrnemo v pečico še za 5 minut, da se vse pregreje. Česen iztisnemo iz lupinic in ga vmešamo med lečo, po potrebi dodatno začinimo, vmešamo sesekljan peteršilj in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.