© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo

Prav prijetno pogreje

Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo

Prav prijetno pogreje

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Enolončnica s klobaso, pečeno zelenjavo in lečo

Sestavine

  • 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
  • 8 majhnih klobasic za žar
  • 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
  • 3 neolupljeni stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • sol in poper
  • 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
  • majhen šopek peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
  • 8 majhnih klobasic za žar
  • 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
  • 3 neolupljeni stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • sol in poper
  • 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
  • majhen šopek peteršilja

Postopek

1

Lečo pripravimo po navodilih na zavitku. Zelenjavo narežemo na kose. Močno segrejemo žar v pečici. Klobasice položimo v velik pekač in jih pod žarom pečemo 8 do 10 minut, da se rjavo obarvajo, nato pečico nastavimo na klasično gretje pri 200 °C (ali 180 °C z ventilacijo). Pekač vzamemo iz pečice in nanj položimo zelenjavo in česen, ki smo ga strli kar v lupini. Vse pokapamo z oljem, začinimo s papriko, soljo in poprom ter pomešamo.

2

Pečemo še 30 do 35 minut, da se klobase spečejo in zelenjava zmehča, nato primešamo lečo in kis. Vrnemo v pečico še za 5 minut, da se vse pregreje. Česen iztisnemo iz lupinic in ga vmešamo med lečo, po potrebi dodatno začinimo, vmešamo sesekljan peteršilj in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.