
Veganski parmezan
Odlična popestritev testenin in drugih veganskih jedi.
Veganski parmezan
Odlična popestritev testenin in drugih veganskih jedi.

Sestavine
- 150 g indijskih oreškov
- 1⁄4 žličke suhega česna v prahu
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 1 žlička soli

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 150 g indijskih oreškov
- 1⁄4 žličke suhega česna v prahu
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 1 žlička soli
Postopek
Vse sestavine damo v majhen multipraktik in zmeljemo v grob prah.
Pretresemo ga v nepredušno zaprto posodo in shranimo na temno in hladno mesto za največ 1 teden.
Nasvet
Za različne okuse lahko indijske oreške pred mletjem popražimo ali pa uporabimo različne kombinacije oreškov in semen. Obnesejo se na primer makadamije in sončnična semena.