
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika

Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Češnjev paradižnik razrežemo na četrtine, česen olupimo in stremo, čili očistimo semen in nasekljamo, pečeno papriko grobo narežemo, kruh natrgamo na koščke.
Vse sestavine damo v sekljalnik in sesekljamo v grob pire. Preložimo ga v skledo, pokrijemo s folijo in do postrežbe postavimo v hladilnik.