
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika
Omaka iz rdeče paprike in paradižnika

Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 velik zelen čili (feferon)
- 200 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca)
- 1 rezina kruha brez skorje
- 1 žlica vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Češnjev paradižnik razrežemo na četrtine, česen olupimo in stremo, čili očistimo semen in nasekljamo, pečeno papriko grobo narežemo, kruh natrgamo na koščke.
Vse sestavine damo v sekljalnik in sesekljamo v grob pire. Preložimo ga v skledo, pokrijemo s folijo in do postrežbe postavimo v hladilnik.