Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Priloga iz paprike in suhega paradižnika

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Priloga iz paprike in suhega paradižnika

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10–12 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Koromačeva solata z limono in meto

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 85 g na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1⁄2–1 rdeč čili
  • pest lističev bazilike
  • pest lističev koriandra
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 85 g na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1⁄2–1 rdeč čili
  • pest lističev bazilike
  • pest lističev koriandra
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol

Postopek

1

Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.

2

Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.