
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek

Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Postopek
Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.
Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.