
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek

Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Postopek
Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.
Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.