
Sadna solata z orehi
Sadna solata z orehi

Sestavine
- 150 g jagod
- 100 g malin (lahko zmrznjenih)
- 1 hruška
- 1 jabolko
- 1 breskev
- sok 1 limone
- 2 žlici medu
- 4 žlice grobo nasekljanih lešnikov ali orehov

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 150 g jagod
- 100 g malin (lahko zmrznjenih)
- 1 hruška
- 1 jabolko
- 1 breskev
- sok 1 limone
- 2 žlici medu
- 4 žlice grobo nasekljanih lešnikov ali orehov
Postopek
Jagode in maline očistimo ali odtajamo. Hruško in jabolko operemo, olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na rezine. Breskev operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in prav tako narežemo na primerne rezine.
Limonov sok zmešamo z medom, dodamo k narezanemu sadju in jagodičju ter pustimo približno četrt ure, da se prepoji. Sadno solato potresemo z nasekljanimi orehi ali lešniki. Za na pot jo nadevamo v plastično posodico ki se dobro zapira; pa ne pozabimo na žlico!