
Sadna solata z orehi
Sadna solata z orehi

Sestavine
- 150 g jagod
- 100 g malin (lahko zmrznjenih)
- 1 hruška
- 1 jabolko
- 1 breskev
- sok 1 limone
- 2 žlici medu
- 4 žlice grobo nasekljanih lešnikov ali orehov
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 150 g jagod
- 100 g malin (lahko zmrznjenih)
- 1 hruška
- 1 jabolko
- 1 breskev
- sok 1 limone
- 2 žlici medu
- 4 žlice grobo nasekljanih lešnikov ali orehov
Postopek
Jagode in maline očistimo ali odtajamo. Hruško in jabolko operemo, olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na rezine. Breskev operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in prav tako narežemo na primerne rezine.
Limonov sok zmešamo z medom, dodamo k narezanemu sadju in jagodičju ter pustimo približno četrt ure, da se prepoji. Sadno solato potresemo z nasekljanimi orehi ali lešniki. Za na pot jo nadevamo v plastično posodico ki se dobro zapira; pa ne pozabimo na žlico!