
Goveje rezinice z brokolijem
Preproste goveje rezinice, polne okusa
Goveje rezinice z brokolijem
Preproste goveje rezinice, polne okusa

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g indijskih oreščkov
- 400 g govejih zrezkov
- 1 večja glava brokolija
- 4 stebla zelene
- 1,5 dl goveje juhe
- 2 žlici smetanovega hrena
- 2 žlici maskarponeja ali skute
- sol in poper
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g indijskih oreščkov
- 400 g govejih zrezkov
- 1 večja glava brokolija
- 4 stebla zelene
- 1,5 dl goveje juhe
- 2 žlici smetanovega hrena
- 2 žlici maskarponeja ali skute
- sol in poper
Postopek
Zrezke narežemo na rezinice. Brokoli očistimo in razdelimo na posamezne cvetove. Zeleno očistimo in poševno narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo oreške. Nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.
Govedino solimo, izdatno začinimo s poprom in jo na visokem ognju minuto do dve pečemo, da porjavi. Vzamemo jo iz ponve in damo k oreškom. V ponev damo brokoli in zeleno ter pražimo 2 minuti. Nato zalijemo z juho, pokrijemo in kuhljamo še 2 minuti. Medtem zmešamo smetanov hren in maskarpone ali skuto.
Govedino in oreške damo nazaj v ponev in jo zmešamo z zelenjavo. Goveje rezinice z brokolijem postrežemo s kremno hrenovo omako in krompirjevim pirejem.
Nasvet
Za bolj orientalsko različico zmešajte oljčno olje s sezamovim, smetanov hren s skuto nadomestite s sojino omako, govedino pa začinite z žličko kitajske začimbne mešanice »pet začimb«, ki jo običajno sestavljajo sečuanski poper, nageljnove žbice, koromačeva semena, cimet in zvezdasti janež.