
Goveje rezinice z brokolijem
Preproste goveje rezinice, polne okusa
Goveje rezinice z brokolijem
Preproste goveje rezinice, polne okusa

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g indijskih oreščkov
- 400 g govejih zrezkov
- 1 večja glava brokolija
- 4 stebla zelene
- 1,5 dl goveje juhe
- 2 žlici smetanovega hrena
- 2 žlici maskarponeja ali skute
- sol in poper

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g indijskih oreščkov
- 400 g govejih zrezkov
- 1 večja glava brokolija
- 4 stebla zelene
- 1,5 dl goveje juhe
- 2 žlici smetanovega hrena
- 2 žlici maskarponeja ali skute
- sol in poper
Postopek
Zrezke narežemo na rezinice. Brokoli očistimo in razdelimo na posamezne cvetove. Zeleno očistimo in poševno narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo oreške. Nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.
Govedino solimo, izdatno začinimo s poprom in jo na visokem ognju minuto do dve pečemo, da porjavi. Vzamemo jo iz ponve in damo k oreškom. V ponev damo brokoli in zeleno ter pražimo 2 minuti. Nato zalijemo z juho, pokrijemo in kuhljamo še 2 minuti. Medtem zmešamo smetanov hren in maskarpone ali skuto.
Govedino in oreške damo nazaj v ponev in jo zmešamo z zelenjavo. Goveje rezinice z brokolijem postrežemo s kremno hrenovo omako in krompirjevim pirejem.
Nasvet
Za bolj orientalsko različico zmešajte oljčno olje s sezamovim, smetanov hren s skuto nadomestite s sojino omako, govedino pa začinite z žličko kitajske začimbne mešanice »pet začimb«, ki jo običajno sestavljajo sečuanski poper, nageljnove žbice, koromačeva semena, cimet in zvezdasti janež.