
Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!
Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!

Sestavine
- 450 g mesa maslene buče
- 1 strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g svežih njokov
- 200 g listov mlade špinače
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 450 g mesa maslene buče
- 1 strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g svežih njokov
- 200 g listov mlade špinače
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Bučno meso narežemo na manjše kose. Pečico segrejemo na 200 °C. V primerno veliko nepregorno ponev damo bučno meso skupaj s celim strokom česna in oljem, jed začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Pečemo približno 20 minut, med peko ponev večkrat pretresemo. Bučno meso mora postati zlato rjavo in mehko.
Medtem v zadostni količini vrele slane vode zakuhamo njoke. Nekaj minut, preden so kuhani, jim dodamo še oprane špinačne liste. Nato vse skupaj odcedimo in damo v ponev k bučni mešanici. Vse dobro premešamo, zmehčan česen pa zmečkamo. Razdelimo na krožnike, dodamo kozji sir, posujemo s sveže mletim poprom in postrežemo.