
Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!
Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!

Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlica repičnega olja
- 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
- majhen šopek timijana
- majhen šopek peteršilja
- 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
- sol in poper
Preberite tudi

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlica repičnega olja
- 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
- majhen šopek timijana
- majhen šopek peteršilja
- 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča, nato jo preložimo v skledo in počakamo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 200 °C.
Mozeg narežemo na 2 cm velike kocke. Timijanove lističe drobno sesekljamo, peteršilj pa grobo. Vse dodamo čebuli, dodamo še kose kruha, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Mešanico naložimo v pekač velikosti približno 22 x 12 cm. Masa je precej rahla, če želimo bolj kompaktno, jo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 35 minut, da se jed lepo rjavo obarva in po vrhu hrustljavo zapeče.
Nasvet
To slastno prilogo postrezite s slastno bržolno pečenko.