Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso

Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!

Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso

Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Oznake
krompir klobasa kremna juha smetana chorizo cvetača klobase
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 velika cvetača
  • 25 g masla
  • 2 sesekljani šalotki
  • 2 srednje velika krompirja
  • 5 dl mleka
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 velika cvetača
  • 25 g masla
  • 2 sesekljani šalotki
  • 2 srednje velika krompirja
  • 5 dl mleka
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Cvetačo razdelimo na cvetke, krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo maslo in nežno prepražimo šalotko, da se zmehča. Prihranimo dve pesti majhnih cvetačnih cvetkov, preostale dodamo šalotki. Dodamo še krompir, mleko in zelenjavno osnovo. Začinimo s soljo in poprom, zavremo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in 15 do 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča. Nato jo precedimo, spiriramo s paličnim mešalnikom in vrnemo v juho. Dodamo sladko smetano, juho še enkrat segrejemo in začinimo po okusu.

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo prihranjene cvetačne cvetke in jih pražimo, da se obarvajo in začnejo mehčati. Dodamo nekaj kapljic vode, pokrijemo in kuhamo minuto do dve, da se cvetki zmehčajo. Nato jih preložimo v skledo, v ponev pa damo klobaso in jo na obeh straneh hitro prepražimo, da postane hrustljava. Razmastimo jo na papirnati kuhinjski brisači.

3

Juho nalijemo v krožnike ter dodamo nekaj cvetkov cvetače in hrustljave kolobarčke klobase. Potresemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.